Skip links

Samenspelen met de Picoo, laat je inspireren!

Met Picoo kun je samen buiten gamen! Met de outdoor gameconsole ervaar je het interactieve van gamen, maar dan met het avontuurlijke van buitenspelen. Tijdens de actieve games heeft iedere deelnemer een eigen interactieve Picoo controller, die onderling met elkaar in verbinding staan. Er is een variërend aanbod van games die overal gespeeld kunnen worden.

Er zijn al veel mensen die kunnen genieten van het spelen met Picoo! Zo zijn er ook verschillende scholen die al hebben geïnvesteerd in een Picoo set. Twan is gymdocent op twee scholen in Eindhoven en hij zet Picoo regelmatig in tijdens zijn gymlessen en hij is erg enthousiast: “Picoo is erg gebruiksvriendelijk, kan tegen een stootje en voor de oudere kinderen makkelijk zelf te gebruiken, zonder begeleiding. Ik zet Picoo zelf vaak in, en ik hoor vaak van collega’s dat zij dat ook doen.”

Picoo zorgt voor een makkelijke, maar toch interactieve manier van (buiten)spelen. Doordat er vele spellen beschikbaar zijn om mee te spelen, heeft de Picoo een afwisselend aanbod zodat kinderen zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat maakt het ook aantrekkelijk om tijdens de gymlessen leerlingen van een variërend aanbod in beweging te kunnen voorzien: “Het scheelt namelijk best wel wat tijd in de lesvoorbereiding: de kinderen weten hoe het werkt, dus het is een kwestie van de koffer open zetten en de kinderen kunnen aan de slag! En er zitten veel spellen op, dus in plaats van in één les maar één spel te spelen, kunnen er wel 10 verschillende spellen gespeeld worden.”

De verschillende spellen dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van het kind, zowel op motorisch, fysiek, sociaal en mentaal vlak. Bij het ene spel moeten de deelnemers juist samenwerken, terwijl er bij het andere spel meer focus is op creativiteit en fantasie. “Wat ik erg goed vind aan Picoo is dat het de ontwikkeling stimuleert van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en samenwerking. En er zitten ook educatieve spellen op, bijvoorbeeld om spelenderwijs de tafelrekensommen mee te oefenen!” 

De Picoo draagt dus bij aan de ontwikkeling van jongere kinderen, maar ook voor kinderen van oudere leeftijden zijn de consoles geschikt. Zo kan de Picoo op vele plekken en bij vele doelgroepen worden ingezet!

Meer weten over dit innovatieve product? Bekijk de inspiratiepagina eens!

Laat een reactie achter